Skidkläder 8848 Altitude

Skidkläder i vinter

Det är inte alltid lätt att veta vad man ska använda för typ av skidkläder. Har man aldrig varit på skidsemester innan och aldrig ägt några skidkläder så är det i princip omöjligt att på egen hand hitta rätt bland alla alternativ som finns. Frågorna lär staplas på hög och komma en efter en. Ta dig inte an denna uppgift på egen hand, det är alldeles för viktigt att det blir rätt för att det ska vara värt att chansa.

För det första bör du tänka på vilka färger du har på dina skidkläder. Det klassiska när det kommer till vinterjackor är att köpa neutrala färger. Svart, vitt, grått, eller något liknande som inte sticker ut så mycket. Det är smart eftersom man alltid kan komplettera med färger på annat. Man kanske inte alltid vill vara helt orange under de mörka och kalla månaderna under året. Men när det kommer till skidkläder och då framförallt jackan och byxorna bör du tänka helt tvärtom. Du har säkert sett att många använder sig av färgstarka skidkläder när de åker i backar. Man skulle kunna tänka sig att det enbart handlar om mode och trend, men så är inte fallet. Det finns faktiskt en riktigt bra anledning till att använda sig av starka färger. Du syns otroligt bra. Skidåkare ser varandra i backarna vilket minskar risken för krock markant. Om olycka trots detta skulle vara framme så hittar människor och helikoptrar dig mycket enklare om du är klädd i starka färger. Välj därför alltid färger som står i kontrast till den vita snön, men inte svart eller grått utan snarare orange, röd, gul, lila, turkos eller limegrönt.

Vad du sen ska välja för skidkläder får du fråga dig fram i affären. Du behöver en skidjacka, skidbyxor, handskar och mössa. Underställ är mycket skönt om du förväntar dig kalla temperaturer. Lycka till med din skidåkning och dina skidkläder!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *