Klä upp dig och må bättre

Ida Sjöstedt

Få saker har så stor inverkan på vår sinnesstämning som när vi känner oss snygga och attraktiva. Att vårt humör skulle påverka vårt val av kläder är inte svårt att se som otroligt. Att däremot vårt val av kläder skulle påverka vårt humör är däremot lite mer otippat.

En mindre undersökning – sannolikt inte helt statistiskt säkerställd – har visat att kläder från Ida Sjöstedt kan höja självförtroendet avsevärt inför avgörande händelser i livet, som till exempel en anställningsintervju eller något så vanligt som en vanlig utekväll. Känner man sig snygg så kommer kroppshållningen naturligt att bli bättre och intrycket av personen höjs per automatik.

Samtidigt som Ida Sjöstedt kan tyckas besitta någon närmast magisk egenskap, är det viktigt att förstå att det är självförtroendet som höjs. Men vad händer när vi byter kläder, kommer samma känsla fortfarande att infinna sig? Det här är naturligtvis en definitionsfråga, dock är det så att självkänslan inte påverkas av vilka kläder och vilka accessoarer vi bär, utan det är självförtroendet som vi snabbt kan bättra på. Skillnaden mellan dessa är milsvid.

Ett antagande som är rimligt att göra, är naturligtvis att denna boost av självförtroendet inte enbart har att göra med Ida Sjöstedt som märke, utan att det är något som går att applicera på betydligt fler väl ansedda klädmärken. Anmärkningsvärt är ändå att kläder har så stort inflytande på hur vi ser på oss själva, och den förmåga med vilken vi är kapabla att prestera i utsatta och hårt pressade situationer. Att se till att klä upp sig skapar ett personligt kraftfält som skulle kunna liknas vid pondus, ett sätt att jämna ut psykologiska interpersonella strukturer mellan människor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *