Energinivå på golfbanan

Golf är ett psykologiskt spel där den mentala förmågan att orka koncentrera sig under hela dagen är mycket viktig.

Syftet med golf är att få ner en boll i ett hål på så få slag som möjligt. Golf är en stor folksport som människor i alla åldrar spelar och tack vare spelets utformning så kan spelare på alla olika nivåer tävla tillsammans och umgås på ett sätt som inte är möjligt i de flesta sporter.

Golfbanor består vanligtvis av 18 hål och att gå en runda beräknas ta 4-5 timmar. Under tävling kan klockan till och med klättra upp till 6 timmar.

Golf är en på många sätt en psykologisk sport där koncetrationsförmågan och humöret sätter stora avtryck i resultatet. Den fysiska konditionen är viktig, men uthålligheten rent mentalt är den kanske viktigaste faktorn när spelet sker på högre nivå. När forskare sammanställer de olika delar av golfen som påverkar så handlar det om teknik, utrustning (golfhandskar, golfklubbor, osv) samt fysiologiska och mentala aspekter. Koncentrationsförmågan har visat sig vara en viktig nyckel till hög prestation både för inlärandet och under tävling.

golfbana

Det är därför viktigt att äta ordentligt till frukost, lunch och middag och att dricka ordentligt under rundan med tanke på hydreringen. Ät helst bra koldhydrater som ger en jämn blodsockernivå och kortsiktigt givetvis energidryck!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *